Welbevinden

<vorig . . . . . . . volgend>

Geluk, Gezondheid, Welbevinden.

Transcendente Meditatie.                               Eenvoudig, aangenaam, effectief

TM_diepe_rust

“Geen enkele andere ‘stress management techniek’ komt zelfs maar  in de buurt van de hoeveelheid harde data die Transcendente Meditatie heeft om de bewering van stressvermindering te ondersteunen.”

Ervaar diepe rust met de TM techniek.
Tm techniek leren?

Aan de hand van het sprookje van mevrouw Holle leg ik de structuur uit van het functioneren van ons leven.

Het sprookje zelf kent een begin en een einde, maar in werkelijkheid is het een weergave van de cyclus van herhalende beginnen en einden, ons bestaan.
Zo’n cyclus kun je opvatten als het begin en het einde van het leven, dat is een zienswijze. Maar het is als cyclus/functioneren van het leven ook te herkennen in al onze handelingen. Elke activiteit die wij uitvoeren gaat gepaard met momenten van rust, opnieuw opladen en dan weer de volgende activiteit met daarop rust, enz.

Ons hart werkt zo, onze taal werkt zo, alles in ons werkt zo.
Het sprookje van mevrouw Holle geeft de functie weer van de herhalende cyclus van ons zijn; elke keer opnieuw vanuit de Stilte van ons Zijn naar onze dagelijkse realiteit waar we deel van zijn. Opnieuw opladen en dan de activiteit van ons leven. Dit geldt voor ons lichaam en ons bewustzijn.

Ook onze gezondheid toestand wordt ondersteund vanuit dit proces.

Ondanks verwoede pogingen van de wetenschap om aan te tonen dat ons bewustzijn een chemisch proces is vanuit ons zenuwstelsel, is de propositie: “Onze basis is ons bewustzijn, van daaruit zijn wij opgebouwd.” aanvaardbaar.

Wij zijn gemaakt naar Gods beeld en gelijkenis.

Dat maakt dat onze stress en ziekte een uit de hand gelopen levens omstandigheid is, die kennelijk niet in de blauwdruk van het leven als hoofddoel is aangegeven.
Onze zoektocht naar meer geluk in ons leven ondersteund dit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *