De basis van onze gezondheid is ons bewustzijn.

<vorig . . . . . . . volgende>

Wat is Bewustzijn.

De medische wetenschap heeft nog steeds niet kunnen verklaren hoe bewustzijn vanuit de werking van ons zenuwstelsel, onze menselijke fysiologie wordt gecreëerd.

De aanname “Alles is materie” is tot op heden niet aangetoond. Wel wordt de werking van de wereld als voorbeeld genomen voor wetenschappelijk onderzoek en inspiratie.

De propositie: Alles is uiteindelijk Bewustzijn.

  • We kunnen kijken naar de natuur, de functionaliteiten in de natuur of
  • naar ons menselijk lichaam in relatie met de lichaamsfuncties of
  • de quantum theorie waar men tot het inzicht is gekomen dat alles is opgebouwd uit een beperkt aantal energieën.
  • Uiteindelijk is elk ding in ons universum en ook ons menselijk lichaam, terug te voeren op een paar energieën.
  • En er moet een creatief proces aanwezig zijn om die gelijksoortige energieën te begeleiden tot een mens, ons universum.

Het functioneren van het lichaamDe gedachte : “alles is uiteindelijk bewustzijn” dringt zich dan ook op.

Het functioneren van het lichaam

Nemen wij ons lichaam in gedachte dan zien we dat het hart gescheiden is van andere organen, bv. de lever. En dat lever en hart ook verschillende functies bezitten. Maar er is ook ‘ruimte’ tussen de organen. Het hart heeft buiten de hartspieren ook ‘ruimten’, waarmee het bloed door het lichaam wordt gepompt.
De functie van het hart is, voeding door te geven aan het lichaam en die functionaliteit speelt zich af in de ‘ruimten’ van het hart.

Ruimten.

De werkelijke functie van een huis is niet de fysieke structuur die de muren, vloeren, plafonds scheppen, maar de ‘ruimten’ binnenin. De woonkamer heeft een andere functie dan de keuken, enz.
Waren er geen grenzen, muren, daken, straten dan, was er in de ruimte niet iets specifieks te beleven, alles was mogelijk.

Creatieve Intelligentie, de Natuur Wet.

Het lichaam bestaat uit organen, orgaan functies, weefsels, cellen, moleculen, atomen en uiteindelijk elementaire deeltjes.
En die elementaire deeltjes zijn in feite exacte porties, quanten, energie. Vibraties van onderliggende velden of krachten, vibraties van één verenigd veld van de Natuur Wet.
Eén basis van Creatieve Intelligentie, Cosmis Bewustzijn.

Kringloop van de Creatieve Intelligentie.

De Creatieve Intelligentie ontvouwt zich in cycli vanuit Stilte/ruimte naar activiteit en weer naar Stilte. En vanuit die Stilte mét de herinnering van de vorige cyclus wordt een nieuwe activiteit gemaakt, enz.

bloedsomloop_schematisch[1]

Het Hart, als voorbeeld, verzorgt een kringloop. Voedingsrijk bloed wordt naar alle delen van het lichaam gepompt en afvalstoffen worden terug genomen naar o.a. de longen. De ‘ruimte’ in de longen maakt het mogelijk koolmonoxide af te voeren en zuurstof op te nemen. Het bloed komt weer in het hart aan en het proces, beter gezegd: de functionaliteit, herhaalt zich.

Uit de analogie van het voorafgaande zien we dat activiteiten in werkelijkheid bestaan uit cycli die vanuit de ‘ruimte’ ontstaan en groeien, die terugkeren naar de ‘ruimte’ en opnieuw worden opgeladen.

Ons lichaam is een afspiegeling van ons bewustzijn.

Het bewustzijn is de drijvende motor van onze aandacht, gewaarzijn en van onze fysiologie.

De “Eigen Functionaliteit” van het lichaam.

Ik gebruik het thema van het sprookje van vrouw Holle, om de mechanica van ons ‘Bewustzijn’ uit te leggen.