De basis van onze gezondheid is ons bewustzijn.

Breakthrough_doneIk gebruik het thema van het sprookje van vrouw Holle, om de mechanica van ons ‘Zijn’ uit te leggen.

In de moderne fysica zijn de begrippen: functie, structuur, energie en ruimte belangrijke onderdelen van de realiteit van ons bestaan.

Nemen wij ons lichaam in gedachte dan zien we dat het hart gescheiden is van andere organen, bv. de lever. En dat zij ook verschillende functies bezitten. Maar er is ook ‘ruimte’ tussen de organen. Het hart heeft buiten de hartspieren ook ‘ruimten’, waarmee het bloed door het lichaam wordt gepompt.
De functie van het hart is, voeding door te geven aan het lichaam en die functionaliteit speelt zich af in de ‘ruimten’ van het hart.

De werkelijke functie van een huis is niet de fysieke structuur die de muren, vloeren, plafonds scheppen, maar de ‘ruimten’ binnenin. De woonkamer heeft een andere functie dan de keuken, enz.
Waren er geen grenzen, muren, daken, straten, dan was er in de ruimte niet iets specifieks te beleven, alles was mogelijk.

Het lichaam bestaat uit organen, weefsels, cellen, moleculen, atomen, elementaire deeltjes.
En die elementaire deeltjes zijn in feite exacte porties, quanten, energie. Vibraties van
onderliggende velden of krachten, vibraties van één verenigd veld van de Natuur Wet.

Het Hart, als voorbeeld, verzorgt een kringloop. bloedsomloop_schematisch[1]Voedingsrijk bloed wordt naar alle delen van het lichaam gepompt en afvalstoffen worden terug genomen naar o.a. de longen. De ‘ruimte’ in de longen maakt het mogelijk koolmonoxide af te voeren en zuurstof op te nemen. Het bloed komt weer in het hart aan en het proces, beter gezegd: de functionaliteit, herhaalt zich.

Uit de analogie van het voorafgaande zien we dat activiteiten in werkelijkheid bestaan uit cycli, die vanuit de ‘ruimte’ ontstaan en groeien, die terugkeren naar de ‘ruimte’ en opnieuw worden opgeladen.

Deze geschiedenis is vanuit elk punt in de creatie te bezien.
Zo ook ons bewustzijn. Ons bewustzijn is de drijvende motor van onze aandacht.