Over ons

Ik wil gezond zijn.

En dat wil ik mijn hele leven al. En wanneer ik weer eens ziek werd ging er flink tegen aan om weer gezond te worden. Want één ding was mij duidelijk: “Ik moest gezond zijn!”

Alleen, dat kostte mij heel veel moeite en ik werd niet overal echt van genezen.
Sterker nog, bepaalde zaken bleven zich maar herhalen.

Zo werd ik maar elke keer verkouden, en dan niet een beetje verhouden, maar echt heftig verkouden. Het viel mij op dat ik op dat moment van verkouden zijn ook boos was en daarom heb ik gekeken wanneer die boosheid ontstond.
Langzamerhand bemerkte ik dat boos werd op het moment dat ik voelde dat er een verkoudheid aankwam.

Ik heb geprobeerd Niet Boos te worden in de aanloop tot mijn verkoudheid. En dat hielp, maar het kostte mij enorm veel energie. Echt gezond werd ik hiervan niet, ik werd toch elke keer verkouden. Wel duidelijk minder verkouden.
Daarop heb ik het idee opgevat de boosheid niet te bestrijden, maar de voorkeur te geven aan zaken die mij prettig voorkwamen. Die weg bleek profijtelijker; ik werd veel minder verkouden en de duur van de verkoudheid was aanzienlijk korter.

Op enig moment ben ik de werkwijze van het Biomagnetisch Paar van dr Goiz tegen gekomen. De uitwerking was verbazing wekkend. Binnen een paar behandelingen waren een groot gedeelte van mijn problemen opgelost. Oude problemen waarvan ik de therapeut niet op de hoogte had gesteld bleken naar boven te komen en te verdwijnen.

Men dacht zelfs dat ik op een bepaald moment volkomen gezond was. Onzin natuurlijk, volkomen gezondheid vereist een andere basis. Een stabiele basis van ons bewustzijn.

In het tabblad “Welbevinden” heb ik een aantal onderwerpen opgenomen waar de subtiele bewustzijn ervaring een rol speelt.

Ik noem met name mijn 40-jarige ervaring met de Transcendente Meditatie. Een prachtige eenvoudige wijze om op korte termijn de Stilte in onszelf te ervaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *